HOME|CONTACT

Trainingen voor deskundigen

Deskundigen zijn ouders, peuter- en kleuterleiders, groepsleiders, leerkrachten of andere deskundigen. Onderstaande trainingen zijn op vraag eerder gegeven. Wilt u een training op maat? Dat kan. In overleg bekijken we wat ik zou kunnen betekenen.

"Spel en ontwikkeling"

Hoe verloopt de 'normale' spelontwikkeling van kinderen? Waarom is spelen belangrijk​​​? Hoe kunt u de spelontwikkeling stimuleren? Afhankelijk van doel en doelgroep wordt deze training aangepast. Denk aan een avond voor ouders over het belang van spel en hoe u de spelontwikkeling thuis kunt stimuleren. Met leerkrachten kunnen we theorie behandelen en handvatten geven die passen op jullie school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

"Speciaal spel voor speciale kinderen"

Hoe verloopt de spelontwikkeling bij speciale kinderen? Denk hierbij aan kinderen met autisme, ADHD, verstandelijke of lichamelijke beperking. Speciale kinderen spelen anders en dat vraagt een andere manier van stimuleren. Ook voor ernstig verstandelijk beperkten zijn veel leuke aangepaste spelvormen mogelijk. De training wordt aangepast aan de doelgroep waarmee jullie werken. Ook is een informatieavond voor ouders mogelijk .