HOME|CONTACT

Voor jongeren en jongvolwassenen.

Zit je niet zo lekker in je vel? Heb je problemen waar je moeilijk over kunt praten? Of zit je hoofd vol? Misschien kan speltherapie je helpen? Bij het woord spel denk je misschien dat het kinderachtig is maar dat is niet zo. Verschillend materiaal wordt gebruikt zodat jij mij kunt laten zien hoe jij je voelt en je grip gaat ervaren waar je hem even kwijt bent. Er over praten is soms gewoon moeilijk. Lukt het je wel om er over te praten is het toch vaak fijn om ondertussen bezig te zijn met je handen in plaats van elkaar aan te kijken. De een wil graag bewegen en ondertussen darten waar de andere van knutselen houdt en dat liever doet terwijl we praten.

Het is eerst belangrijk elkaar beter te leren kennen en ook dit kunnen we doen door b.v. een spelletje te doen, te kleien of sieraden te maken. We hebben verschillende materialen die we kunnen gebruiken, en jij mag kiezen.

Je mag als je wil ook gebruik maken van de beeldcommunicatie. Dat klinkt heel ingewikkeld maar het is eigenlijk gewoon een bak met zand waarin je verschillende materialen kunt zetten. Materialen als dieren, poppen, stenen, hekken, bomen, huizen, auto's, schelpen enz. Dus met behulp van deze materialen zetten we samen een beeld neer over hoe jij je voelt. Met dit beeld kunnen we van alles doen. We kunnen ermee spelen of er over praten, we kunnen het veranderen als jij dat wilt, foto's of er een boek van maken. De kracht van de beeldcommunicatie is zo sterk dat ik er al veel jongeren en volwassenen mee heb kunnen helpen. Het is namelijk veel gemakkelijker om te praten over een beeld dat op tafel staat, dan elkaar aan te kijken en over jezelf te praten. Je kan er ook voor kiezen om b.v. te knutselen, sieraden te maken, een spelletje te doen en ondertussen te praten over wat er niet zo goed gaat. Kortom jij mag zelf kiezen.

Vertrouwen

Het is eerst belangrijk dat we elkaar beter leren kennen. Het is belangrijk dat je mij aardig vindt en vertrouwt. Als het niet klikt, kun je dat gewoon tegen mij zeggen. Ik kan dan met je kijken wie en welke therapievorm jou dan mogelijk wel kan helpen. Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat jij je snel weer goed gaat voelen!