HOME|CONTACT

Vergoedingen voor speltherapie

Speltherapie wordt soms voor een deel vergoed binnen de aanvullende zorgverzekering, veelal onder de alternatieve geneeswijze of natuurgeneeskunde. De vergoeding is per zorgverzekeraar verschillend.
Ik adviseer u altijd eerst zelf voorafgaand navraag te doen bij uw zorgverzekeraar.

 

Informatie die u daarbij mogelijk nodig heeft:
  • Mijn naam: Marieke Bertens.
  • Aangesloten bij de NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Speltherapeuten) registratienummer B-11057.
  • Aangesloten bij het RBCZ (register therapeut) Licentienummer 209363 R.
  • Aangesloten bij het SRVB (register vaktherapie) licentienummer 108789.
  • AGB code zorgverlener 90-046425.
  • AGB code praktijk 90-55057.
  • KVK nummer: 54335744.

 

Overzicht zorgverzekeraars die speltherapie (gedeeltelijk) vergoeden:

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/speltherapie

Wanneer uw zorgverzekering geen speltherapie vergoed kunt u een beschikking aanvragen bij  uw gemeente. Loopt er een bschikking bij een andere organisatie kan Spelend Groeien een overeenkomst aangaan met hen.

Spelend Groeien is niet gecontracteerd met de gemeenten hart van Brabant. Wij werken samen als onderaannemer met betrokken organisaties die dat wel zijn. 

Binnen KiZOOM werken wij samen voor de levering van specialistische jeugdhulp in de regio Hart van Brabant met het OnderwijsZorgTeam. De regie behandelaars van het OnderwijsZorgTeam kunnen met ons meedenken in de aanvraag van een beschikking bij de gemeenten hart van Brabant. Door drukte binnen ons centrum is een wachttijd van vier maanden om de aanvraag mee te verzorgen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Daaronder vallen de woonplaatsen, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk, Chaam, Baarle-Nassau en Alphen.

Dit betekent dat als de verwijzing via de huisarts of de Toegang plaatsvindt, de gemeente een beschikking kan afgeven op OnderwijsZorgTeam en ik als onderaannemer de behandeling. 

Zie ook http://www.jeugdhulphvb.nl

Bijzondere bijstand

www.rijksoverheid.nl/bijstand
Voor mensen met een laag inkomen of uitkering is het mogelijk bijzondere bijstand aan te vragen bij de sociale dienst binnen uw eigen gemeente.

 

 PGB: Met een PGB kunt u ook terecht en maken wij een overeenkomst op.