HOME|CONTACT

Hoe verloopt de speltherapie

Intake

Een intakegesprek met ouders/verzorgers en/of kind om de therapievraag te verduidelijken en voor iedereen de mogelijkheid om vragen te stellen. Wenst u vanuit dit gesprek verder gebruik te maken van de behandeling van Spelend Groeien dan wordt er een zorgovereenkomst ondertekend en verdere afspraken gepland.

Observatieperiode – Vertrouwensrelatie

Voor het slagen van de therapie is het belangrijk dat uw kind zich veilig voelt bij mij! In de eerste sessie geef ik kinderen en jongeren uitleg over hun komst naar de spelkamer en het belang dat ze zich prettig voelen bij mij. Wanneer dit niet zo is mogen ze dat zowel aan mij als ouders aangeven en bekijken we samen wie hen beter kan helpen. Een goede klik tussen therapeut en client is de basis voor het slagen van een behandeling.

Behandelen

Wanneer uw kind zich veilig genoeg voelt kan de behandeling starten. Er wordt gespeeld, neergezet en gesproken over de blokkades. Omdat kinderen en ouders aan elkaar verbonden zijn kan het advies gegeven worden om ook een sessie met u als ouder te hebben. Daarna wordt gekeken wat er nodig is voor de toekomst. Dit kan zijn met uw kind zelf maar kan ook zijn met de ouders/verzorgers of andere betrokkenen.

Duur van de therapie

Afhankelijk van de hulpvraag worden het aantal behandelingen gepland.

Verslag

Op verzoek wordt een verslag gemaakt. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht.