Onze praktijk

Iedereen, kind of volwassene, wil zich graag optimaal ontwikkelen.  Je wilt je goed voelen, mee kunnen doen en blijven groeien. Helaas zijn de omstandigheden soms zo dat het je groei even in de weg zit. Dit kan zich uiten in gedrag, emotionele klachten of in een lichamelijk ongemak.

Praktijk Spelend Groeien is een zorgaanbieder met jarenlange ervaring in speltherapie. We vinden we het belangrijk om systemisch en holistisch te werken.  Holistisch is het zien van lichaam en geest als één geheel. Systemisch wil zeggen dat we het gedrag of je klacht bekijken vanuit de context van het systeem. Familie, school, werk, vrienden en verenigingen zijn allemaal onderdeel van je systeem. We brengen dan ook graag individuele behandel processen systemisch samen in de vorm van; systeem gerichte speltherapeutische behandeling voor kind en gezin. En het betrekken van leerkrachten of mentoren waar nodig. Ouders nemen wij graag mee via ouder consulten om samen te zorgen dat jij en je kind weer terug in jullie eigen kracht komen te staan.

De naam speltherapie zegt het al; er wordt niet alleen gepraat. Er wordt vooral veel gespeeld. Het is een vorm van psychotherapie waarbij spel en beeldcommunicatie wordt gebruikt om te communiceren. Deze prachtige vorm geeft zicht op de oorzaak,  helpt verwerken, geeft kind en ouder weer grip en laat zien waar de beweging nodig is om weer te groeien.

Bij spelend groeien is iedereen welkom. Onze therapeuten bieden professionele behandelingen in een veilige omgeving. De focus ligt op het creëren van vertrouwen. Dit doen we door volledig aan te sluiten bij jou. Door te observeren, luisteren, met oprechte aandacht en onvoorwaardelijke acceptatie. Wij geloven in de eigen kracht van elk individu.

Afspraak maken?

Praktijk adres:
Dr. Hub van Doorneweg 81
5026 RB Tilburg

Contactgegevens:
info@spelendgroeien.nl
06 36329044

Openingstijden:

Maandag9:00 – 17:00
Dinsdag9:00 – 17:00
Woensdag9:00 – 17:00
Donderdag9:00 – 17:00
Vrijdag9:00 – 17:00